21.09.2010 20:31

Brainwashing

Přesvědčování a přeškolovat  techniky používány na veřejné Dnes je fascinující článek Dick Sutphen asi dobře, jak a vymývání mozků techniky přesvědčování, pohybujících se na veřejném dnes náboženských organizací, armádou, člověk-potenciálu organizací a médií.

Brainwasing techniky :

  1. Izolace: setkání nebo školení probíhá v místě, kde jsou účastníci odříznuti od okolního světa. To často znamená dělat veřejný závazek k pobytu během přípravy. Při školení se koná v izolaci, jako je toto, tam je obvykle rychle následovat-up session, aby zajistily, že tato technika má opravdu vzít držení.
  2. Únava: harmonogram je zachována, který zajišťuje fyzickou a duševní únavu. To znamená, že dlouhé hodiny, několik přestávek, a velmi málo času na relaxaci či reflexe.
  3. Napětí: techniky se používají ke zvýšení napětí ve skupině. Například, možná existuje několik otřepaných pravd hozený kolem, které by se budete cítit, jako byste se dělá něco špatného. Nebo že jsi hříšník, nebo v depresi, nebo obecně nešťastný.
  4. Nejistota: lidé jsou náhodně dát na místě. Nuceni stáhnout do hněv, strach, nebo úcta. Buditel kostely a lidského potenciálu-semináře patří žádá lidi, aby přišel na jeviště a mluvit o pokořující nebo slabé momenty v jejich životě. To zpět, bojácný, stát, dělá vám mnohokrát více citlivé na podněty, jak si pozor, je dolů a hledáte pro bezpečnost a jistotu v jakékoli formě.
  5. Žargon: nový jazyk mluvit o tom, co se děje. Mohlo by to pomoci label "nepřítele", ať je to ignorant, lidé, kteří ještě nejsou osvícený, nebo zlí lidé.Také nový jazyk mluvit o lidech, kteří jsou "pevné": buď osvícený, uložit, nebo vyléčit.
  6. Humorlessness: Není zapojen humor, dokud je proces dokončen. Humor pak slouží jako způsob, jak oslavit a zaplombovat řešit.

Pár dalších technik mohou být použity kromě pomoci účinky stále zřetelnější. Tyto tři kroky se nazývají "decognition proces", protože pomáhají zpomalit a nakonec přestat myslet úplně.

  1. Snížení bdělosti: jedna část je to přinutit účastníky, aby špatnou stravou: buď velké množství cukru, nebo velmi nevýrazné potravin. Cukr hází váš nervový systém off. Velmi nevýrazné strava (většinou ovoce a zelenina a žádné mléčné výrobky nebo masem), bude vás víc omámený. Další část je nedostatečné spánku po dlouhé hodiny intenzivní nepohodlí nebo namáhavé fyzické aktivity.
  2. Naprogramované nejasností: záplavě nových informací, v kombinaci s dotazy, diskusní skupiny, a one-to-one "vytvoření pocitu neuspořádané-nosti, které usnadňují vkládání bláznivé nápady.
  3. Myslel Zastavení: Většina těchto technik vymývání mozků podporovat zastavení své myšlenky v jednom ze tří způsobů. Všechny tři procesy mohou být velmi užitečné, pokud máte ovládání procesu. Pouze nebezpečí přichází, když dovolíte, aby někdo jiný, kdo nemáte plně znát motivy, aby vás tyto kroky a pomalu se měnit hluboké přesvědčení o sobě ao světě.
    1. Pochodují do rytmu, obvykle se pohybuje kolem 1 nebo 1,5 kroků za sekundu, je obzvláště užitečné. Obě armády a Hitler používal toto k velkému efektu. Beat vás staví do mírně změněného stavu vědomí, které je blízko k hypnóze a dělá náchylnější k návrhům.
    2. Meditace je druhá forma myšlení zastavení. Hodinu až hodinu a půl meditace denně po dobu několika týdnů je dost, aby vás neustále "pomalu" stát, který je více zaměřen a citlivé na podněty (dobré i špatné).
    3. Zpívání je třetí forma myšlení zastavení, a má stejné obecné techniky jako pochodující. Beat pomáhá vás v mírně odlišný stav vědomí.

  ¨             

Techniky zneužívání

 "Jedním z nejlepších způsobů, jak zjistit, zda vám jsou zneužívány, je důvěra vaše intuice.

To je obtížný úkol, pokud vaše násilníka podařilo, aby se vám nepochybně svůj vlastní rozum, ale je to životně důležité pro vaše přežití a uzdravení.

Zneuživatelé vymýt mozek jejich sexuálními partnery s využitím metod podobných těm z vězeňských dozorců, kteří uznávají, že fyzická kontrola není nikdy snadné dosáhnout bez spolupráce vězně.

Nejúčinnější způsob, jak získat, že spolupráce je prostřednictvím podvratné manipulace mysli a pocity oběti, která se pak stane psychologické, stejně jako fyzické, vězeň. Tyto metody tvoří jádro zneužití. "

Procesy k donucení při zneužití brainwashingu :

  • Izolace:  zbavuje obětí všech sociální podpory [nezbytné pro] schopnost odolávat. Vyvíjí intenzivní starost o sebe. Dělá oběť závislá na vyšetřovatele.
  • Monopolizace vnímání:  Opravy pozornost při okamžité nesnáze; podporuje introspekce. Eliminuje podněty soutěží s kontrolou vězniteli. Maří všechny akce není v souladu s jejich dodržování.
  • Indukované ochablost & Vyčerpání:  oslabuje duševní a fyzické schopnosti odolat.
  • Hrozby:  pěstuje úzkost a zoufalství.
  • Příležitostné odpustky:  Poskytuje pozitivní motivace k dodržování předpisů.
  • Prokázání "Omnipotence":  navrhuje marnost odporu.
  • Prosazování Trivial požadavky:  Vyvolat zvyk souladu s předpisy.
  • Rozklad:  Umožňuje náklady na odpor jeví více poškozuje vlastní-úcta, než kapitulace. Snižuje vězeň [oběť] zneužívání "zvířecí úrovni" se týká.

NO, to neznamená, že váš partner je vrcholně inteligentní jedince.  To znamená, že jsou nefunkční, zlomyslný zneužívající osoby. Tyto vysoce účinné techniky pro manipulaci, jsou přirozenou součástí, kdo jsou. Jak budete číst v rámci Uvnitř mysli násilníka, všichni tito lidé jsou skoro stejný typ postavy ... sdílení mnoha vzorců myšlení a chování.

Násilník drží oběť neví, co se děje a jaké změny se konají. Váš partner může kontrolovat své finance, dělat plány pro tebe, nebo dokonce hovořit nebo drby o vás s ostatními za záda, aby se vám od nich izolovat.

Násilník kontroly oběti čas a fyzického prostředí, a pracuje na potlačit hodně oběti staré chování. Váš partner může mít trval na tom, že jste přestal určitých sociálních, hobby, nebo pracovní činnosti. Ona může trvat přesunete na nové místo, dál od vaší rodiny a další podpůrné kontakty.

Násilník vzbuzuje v oběti pocit bezmoci, strachu a závislosti. Verbální a emocionální zneužívání zesiluje tyto emoce, a stanou se silnější a silnější v průběhu času. Váš partner staví tam uzavřený systém logiky, a umožňuje žádný reálný vstup nebo kritiku. Jinými slovy ... Co říká, jde.

 

Taktika a nástroje při zneužití brainwashingu

Zde jsou některé z taktiky násilníka využívá ti ublížit ... aby vás a udržel tam kde chce.

  Verbální útoky: nadávat, zesměšňování, kritizuje, jméno volajícího, křičí, hrozí, nadměrné obviňovat, a pomocí sarkasmu a ponížení. Vyfukování vady neúměrné, a dělá si legraci z vás před ostatními. Postupem času se tento typ zneužití eroduje váš smysl pro sebevědomí a self-stojí za to.

  Nadvláda: Násilník chce ovládat každé akci. Musí mít vlastní cestu, a bude se uchylují k ohrožení jej získat.Když dovolíte někomu jinému ovládat vás, můžete ztratit respekt k sobě.

  Citové vydírání: násilníka hraje na vašem strachu, viny, soucit, hodnoty, nebo jiné "horkých tlačítek" dostat, co chtějí. To by mohlo zahrnovat hrozby vztah ukončit, "přezíravost," nebo použití jiných kontrolujících strach taktiku.

 

  Gaslighting: jiná osoba může popřít, že určité události došlo, nebo že některé věci byly řekl. Víš jinak. Jiná osoba může odmítnout vaše vnímání, paměť a velmi zdravý rozum. Je tento akt zneužití, které je začnete myslíte, že jste blázen, nebo ztrácíte svou mysl.

  Nepředvídatelné reakce: Drastické změny nálady nebo náhlé citové vzplanutí. Kdykoli někdo ve vašem životě reaguje velmi odlišně v různých časech stejné chování od vás, řekne vám jednu věc jeden den a naproti příští, nebo má rád něco, co jeden den a nenávidí ho dál, jste zneužívány s nepředvídatelnými odpovědí .

  • Toto chování je škodlivé, protože to dává vždycky na hraně. Vy jste vždycky čekali na druhou botu k poklesu, a vy můžete nikdy nevíte, co se od vás očekává. Musíte zůstat hypervigilant, čekání na jiné osoby příští výbuch nebo změny nálady.
  • Alkoholických nebo narkomana pravděpodobně jednat tímto způsobem. Život s někým, jako je to nesmírně náročné a úzkost provokovat, v důsledku čehož zneužila osoba, která má pocit, neustále strach, neustálený a ztratil rovnováhu.


  Zneužívající Očekávání: jiné osobě místa nepřiměřené nároky na vás a chce vám dát všechno ostatní stranou, inklinují k jejich potřebám. Mohlo by se poptávka po stálou pozornost, časté sex, nebo požadavek, že budete trávit celý svůj volný čas s osobou. Ale bez ohledu na to, kolik dáte, je to nikdy dost. Ty jsou podrobeny neustálé kritice, a vy jste neustále nadával, protože jste nesplňují všechny tyto osoby potřeb.

  Konstantní Chaos: jiná osoba může záměrně start argumenty a musí být v neustálém konfliktu s ostatními.Osoba může být "závislý na drama", protože vytváří vzrušení.

                      

Odkaz na stránky popisující rozebrání brainwashingu zvaného matrix založeného na opakování klíčových slov stále do kola s jejich ruznými významy a vytvoření nikdy nekončící smyčky bez závěru. Mnohočetné významy spolu s interakcí oběti jejíž asociace jsou následně rozebírány a tvořeny protipóly s tím, že při následné dekonstrukci vzniká opět jenom protichůdný pohled. Pokd se však toto roloží jako pouhé slovo tudíž nic skutečného lze tuto taktiku postavit mimo dva významy. Podrobně na  https://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/matrix_brainwashing/.

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Stop psychickému obtěžování a gangstalkingu

Česká Republika