02.11.2012 19:51

Simulovaná realita

Simulovaná realita je skeptická hypotéza , že realita může být simulována pomocí počítačové simulace do určité míry k nerozeznání od "pravé" reality. Může obsahovat vědomé mysli, které mohou nebo nemusí být plně vědomi toho, že jsou součástí simulace.

To je zcela odlišné od současné, ​​technologicky dosažitelné virtuální reality. Virtuální realita lze snadno odlišit od zkušeností skutečnosti, účastníci nejsou nikdy na pochybách o povaze toho, co prožívají. Simulovaná realita lze naopak obtížně nebo nemožně oddělit od "pravé" reality.

 
 
Druhy simulace
Brain-Computer Interface
 
V Brain-Computer Interface simulaci účastník vstoupí zvenčí přímým připojením mozku k simulaci počítače. Počítač přenáší smyslové údaje účastníka, čte a reaguje a  tímto způsobem se vzájemně ovlivňují v simulované realitě z níž od něj získá zpětnou vazbu. U účastníka může být vyvolán libovolný počet možných prostředků jak zapomenout (dočasně nebo jinak), že jsou (sou)částí virtuálního. Zatímco uvnitř simulace s myslí účastníka je vědomí počítače (i jiných) reprezentováno pomocí avatara (hlasu), který může vypadat velmi odlišně od skutečné podoby a skutečného účastníka.
 
 
 
Virtuální lidi
 
Ve virtuální simulaci lidí simulace, každý obyvatel ze simulovaného světa. Nemají nebo nemusí mít "skutečné" tělo ve vnější realitě fyzického světa. Místo toho je každý plně simulovaný subjekt, který disponuje příslušnou úrovňí vědomí, které je implementováno pomocí simulace vlastní logiky (tj. pomocí vlastností nebo fyzična). Jako takový mohli být staženi z jedné simulace do druhé, nebo dokonce archivováni, aby vstali z mrtvých v pozdější době. Je také možné, že taková simulovaná společnost by mohla být zcela přesunuta ze simulace prostřednictvím mysli převodu do (syntetického) těla.
 
 

—————

Zpět


Kontakt

Stop psychickému obtěžování a gangstalkingu

Česká Republika