29.08.2010 17:15

Dvacetpět pravidel dezinformací

Poznámka: První pravidlo a posledních pět (nebo šest, v závislosti na situaci), pravidla jsou obecně nejsou přímo ve schopnost tradičních disinfo umělec použije. Tato pravidla jsou obvykle používají více přímo těmi, kteří na vedení, klíčoví hráči, nebo plánování úrovni zločinného spolčení, nebo spiknutí s cílem zakrýt.

1. Slyšte žádné zlo, nevidím zlo, mluvit nic zlého. ohledu na to, co víte, ne diskutovat - zejména pokud jste veřejná osoba, novinky kotva, atd. Pokud to není hlášen, ale nestalo se, a už nikdy nebudete muset řešit problémy.


2. Staňte se nevěřícně a rozhořčeně. Vyhněte se diskutovat o klíčových otázkách, a místo toho se soustředí na problémy na straně, které mohou být použity show téma jako kritický některých jinak nedotknutelná skupina nebo téma. Toto je také známé jako 'Jak se opovažujete!' gambit.
3. Vytvořte pověst mongers. Vyhněte se diskusi o otázkách, které jsou popsány všechny poplatky, bez ohledu na místo nebo důkazy, za pouhé fámy a divoká obvinění. Ostatní hanlivé výrazy vzájemně se vylučující pravdy může fungovat stejně. Tato metoda, která funguje velmi dobře zejména s tichým tiskem, protože jediný způsob, jak může veřejnost dozvědět fakta jsou prostřednictvím takových 'zvěsti' diskutabilní. Pokud můžete přiřadit materiál s Internetem, použijte tento fakt potvrdit, že 'divoká pověst' z 'parta dětí na internetu', které mohou mít žádný základ ve skutečnosti.

4. Použijte strašák. Najít nebo vytvořit zdánlivou prvek soupeře argument, který můžete snadno porazit, aby si vypadat dobře a soupeř se podívat špatné. Buď tvoří problém můžete bezpečně znamenat existuje na základě vašeho výkladu soupeře / oponent argumentů / situace, nebo vyberte nejslabší aspekt nejslabších obvinění. Amplify jejich význam a zničit je způsobem, který se objeví na pravou míru všechny poplatky, skutečné a vymyšlené podobně, zatímco ve skutečnosti vyhnout diskusi o skutečné problémy.


5. Odbočovat oponenti se jméno volajícího a výsměchu. To je také známé jako primární 'útok posel' trik, i když jiné metody kvalifikovat jako varianty tohoto přístupu. Spolupracovník soupeři s nepopulární tituly, jako je 'Kooks', 'pravicový', 'liberál', 'levicový', 'teroristé', 'spiknutí nadšenci', 'radikálové', 'milice', 'rasisté', 'náboženských fanatici ',' odchýlí 'sexuální, a tak dále. To je další srazit z podpory ze strachu na získání stejného označení, a vyhnete se zabývají otázkami.
6. Hit and Run. V každém veřejném fóru, aby stručně útok soupeře nebo soupeř pozici a pak prásknout do bot, než odpověď může být chytal, nebo prostě ignorovat žádnou odpověď. To funguje velmi dobře v internetu a dopisy-to-the-editor prostředí, kde se proud nových identit může být vyzván, aniž by museli vysvětlovat kritiku, uvažování - prostě a jednoduše obvinění nebo jiný útok, nikdy diskusi o otázkách, a nikdy odpověď jakékoliv následné reakce, pro které by obtěžovat soupeře hlediska.

7. Otázka motivy. Twist nebo zesilovat žádné skutečnosti, které by mohly být chápáno tak, že soupeř provozuje mimo skryté personální agendy či jiné předpojatosti. Tím se vyhneme diskusi o otázkách, a nutí žalobce v defenzívě.
8. Vyvolat orgánu. Žádost o sobě či ve spojení se s orgánem a prezentovat svůj argument s dostatkem 'žargon' a 'markant' pro ilustraci jste 'ten, kdo ví', a prostě říct, že to tak není bez diskusi o otázkách, nebo prokazující konkrétně proč, nebo citovat zdroje.
9. Play němý. Nezáleží na tom, jaké důkazy nebo logické argumenty jsou nabízeny, vyhnout se diskusi o otázkách, s výjimkou zamítnutí mají jakoukoli důvěryhodnost, nějaký smysl, poskytnout důkaz, obsahují nebo udělat bod, má logiku, nebo podporují závěr. Mix dobře pro maximální účinek.
10. Spolupracovník soupeře poplatky staré novinky. derivát strašák - obvykle v každém ve velkém měřítku věci s vysokou viditelností, bude někdo dělat poplatky brzy na které mohou být nebo již byly snadno řešeny - jakousi investici do budoucna by věc neměla být tak snadno obsaženy.) Tam, kde se předpokládá, mají své vlastní straně zvýšit strašák otázku a mít to řešit s předstihem, v rámci počáteční pohotovostních plánů. Následné náklady, bez ohledu na platnost nebo nového stadionu nepokryté, obvykle pak být spojeny s původní náboj a odmítá jako prostě být rehash aniž by bylo nutné řešit aktuální problémy - tím lépe Kde je nebo soupeř byl zapletený s původní zdroj .


11. Zavést a spoléhají na podzim-back pozice. Pomocí malé věci, nebo prvek faktů, aby 'hlavní silnice' a 'přiznat' s upřímností, že některé nevinné omyl, ve zpětném pohledu, byla provedena - ale, že odpůrci se chopili příležitost k ránu to v poměru a znamenají větší criminalities, který 'jen tak není.' Jiní mohou posílit tento vaším jménem, později, a to i veřejně 'výzvu k ukončení nesmysl', protože jste již 'udělal správnou věc.' Hotovo správně, může to Garner sympatie a úctu k 'nadcházející čisté' a 'vlastnit až' do své chyby, která by neupravovala vážnější problémy.
12. Enigmas mít žádné řešení. Vycházejíc z celkového deštník událostí kolem zločinu a množství hráčů a akcí, malovat celou záležitost jako příliš složité vyřešit. To způsobuje, že tyto jinak následující záležitost začne ztrácet zájem rychleji, aniž by k řešení aktuálních problémů.
13. Alice in Wonderland Logic. Vyhněte se diskusi o otázkách úvahami zpět, nebo o zřejmé deduktivní logiky
které předků skutečné materiál skutečnosti.
14. Poptávka po kompletní řešení. Vyhněte se otázek, které vyžadují oponenty k řešení trestné činnosti na ruce úplně, trik, který funguje nejlépe s otázkami na něž se vztahuje pravidlo 10.
15. Fit skutečnosti, které mají alternativní závěry. To vyžaduje kreativní myšlení, pokud se zločin byl plánován s pohotovostní závěry na místě.

16. Zmizet důkazy a svědky. Pokud neexistuje, to není fakt, a nebudete muset tento problém řešit.
17. Změnit téma. obvykle ve spojení s jedním z dalších triky jsou zde uvedeny, najít způsob, jak strana-sledovat diskusi s abrazivní či kontroverzních komentářů v naději, že obrací pozornost na novou, více zvládnutelné téma. To funguje velmi dobře zejména s společníků, kteří mohou 'argumentovat' s tebou na nové téma a polarizovat diskuzi arény, aby se zabránilo diskusi o další klíčové otázky.
18. Působit na city, znepřátelit, a podnítili protivníky. Pokud nemůžete dělat nic jiného, peskovat a posmívat se své soupeře a vtáhnout je do emocionálních reakcí, které mají tendenci, aby byly vypadat hloupě a příliš motivováni, a obecně činí jejich materiál poněkud méně koherentní. Nejenže budete se vyhýbejte diskusi o otázkách v prvním stupni, ale i když jejich emocionální reakce řeší problém, můžete se dále vyhnout otázkám pak zaměřuje na to, jak 'citlivé jsou na kritiku.'
19. Ignorovat důkaz předložen, poptávka nemožné důkazy. To je možná varianta 'play němý' pravidlo. Bez ohledu na to, jaký materiál může být podle soupeře ve veřejných fórech, tvrdí materiál irelevantní a požadovat prokázání, že je nemožné pro soupeře přijít podle (může existovat, ale nebude k dispozici, nebo to může být něco, co je známo, že je bezpečně zničen nebo zadržených, jako vražedná zbraň.) Aby se úplně vyhnout diskusi o otázkách, může být požadováno, aby vám kategoricky popírají a být kritický médií či knih za platnou zdrojů, popírají, že svědci jsou přijatelné, nebo dokonce popírají, že prohlášení o vládu nebo jiné orgány mají žádný význam nebo význam.
20. Falešné důkazy. Kdykoli je to možné, zavést nové skutečnosti nebo navrženy a vyrobeny stopy v rozporu se soupeř prezentace - jako užitečné nástroje k neutralizaci citlivých otázek nebo bránit rozlišení. To funguje nejlépe, když byl navržen zločin
s událostí pro tento účel, a fakta nelze jednoduše oddělit od výmysly.
21. Zavolejte poroty, zvláštního prokurátora, nebo jiné zmocněné vyšetřovacím orgánem. Subvert (proces), ke svému prospěchu a účinně neutralizují všech citlivých otázkách, aniž otevřené diskusi.Jakmile svolána, důkazů a svědectví, které musí být tajné, když správně zacházet. Například, pokud máte vlastní prokurátorem, může se pojistit Grand Jury slyší žádné užitečné důkazy a že důkazy jsou hermeticky uzavřeny a není k dispozici pro další vyšetřovatelů. Jakmile příznivý verdikt je dosaženo, záležitost lze považovat za úředně uzavřen. Obvykle, technika je to platilo pro nalezení viníků nevinný, ale to může také být použita k získání poplatky, když se snaží snímek oběti.
22. Výroba nové pravdy. Vytvořte si vlastní expert (y), ve skupině (s), autor (s), leader (s) nebo vlivu stávající chtějí vytvořit nový důvod přes vědecké, výzkumné nebo sociální oblasti výzkumu nebo svědectví, která došla k závěru příznivě. Tímto způsobem, když už to musíte skutečně řešit problémy, můžete tak učinit autoritativně.
23. Vytvořit větší rozptýlení. Pokud výše uvedené se nezdá být pracovní odvrátit pozornost od citlivých otázek, nebo aby se zabránilo nežádoucímu mediální pokrytí nezastavitelný akcí, jako jsou pokusy, vytvářet větší novinky příběhy (nebo s nimi zacházet jako takové), rozptýlit zástupům.
24. Silence kritici. -li výše uvedené metody nejsou přednost, zvážit odstranění soupeři z oběhu přibližně o konečné řešení tak, že je třeba řešit problémy, je zcela odstraněny. To může být jejich smrt, zatýkání a věznění, vydírání nebo zničení theircharacter uvolněním vydírání informace, nebo pouze tím, že ničí jim finančně, citově, nebo vážně poškozuje jejich zdraví.
25. Zmizet. Pokud jste klíčovou držitelem tajemství, nebo jinak příliš osvětlená a vy myslíte, že teplo začíná být příliš horká, aby se zabránilo problémy, vyklidit kuchyň.

—————

Zpět


Kontakt

Stop psychickému obtěžování a gangstalkingu

Česká Republika