18.08.2012 09:27

Zvířecí Cyborgizace

Domestikace zvířat je nedílnou součástí toho, co lidé dělají a v čem vynikají. Od chvíle kdy se lidstvo stalo technologicky vyspělím druhem a začali používat nástroje pro zdokonalení svých schopností jsme rovněž začali používat zvířata nejen na jídlo, ale rovněž na vše ostatní k čemu zvíře dodnes slouží.  Jsou rovněž naši věrní přátelé a obávaní nepřátelé, že zvířata, která nejsou nám navždy jsou naše hračky preference.

Malá divu, že dosažení nových výšin technologického statečnost, obracíme se na těchto vývojových produktů Matky přírody, hledání hlubokých zákoutích bakteriální DNA pro magické lektvary, a technorganic sloučeniny, které přinese k nevýslovné řadu výhod.

Morálka stranou (pro tuto chvíli), pouhé množství pokroku v posledních několika letech je nic menšího než ohromující.

Použití inženýrství a znalosti z biologie a výpočetní informací, jsme v procesu exploitů mezi vývojem málo známých již přírodou k vytvoření nové formy netradiční výpočtu.

Výpočetní roje vojáka krabů

"Zpátky na počátku 80. let, pár počítačových vědců - Ed Fredkin a Tommaso Toffoli - zkoumali, jak by bylo možné postavit počítač z kulečníkové koule.

Předpokládá se, že kanál by nesou informaci zakódovanou v podobě přítomnosti nebo nepřítomnosti kulečníku. Tato informace je zpracována branami, ve kterém se kulečníkové koule buď srazí a vznikají ve směru, který je výsledkem balistika nárazu, nebo které nejsou v rozporu a objeví se stejnými rychlostmi.

Nyní Yukio-Pegio Gunji z Kobe University v Japonsku a pár kamarádů si vybudovali to, co je v podstatě koule kulečníková počítač používat vojáka kraby. "Ukážeme, že davy vojáků krabů lze realizovat logické brány když se umístil v geometricky omezeném prostředí," říkají. "

(Image + text z Technology Review: Počítačové Vědci Build počítači pomocí roje krabů )

(Kredit: Journal of Energy & Environmental Science | Clarkson University | Ben-Gurion University of Negev)

Cyborg Škeble

Mezitím, zatímco voják krabi nám pomohli vytvořit na kulečníkové koule počítačové jiní jsou zaneprázdněni sdružila výkon škeblí:

"Stejná skupina již dříve ukázal, jak cyborg hlemýždi mohou přežít hostování první plně implantovaných biopaliva buňky. Tentokrát Američané a Izraelci výzkumníci dát implantáty ve třech živých mlžů a pak závislý škeble dohromady jako baterie k vytvoření dostatek elektřiny pro zapnutí elektromotoru - krok k situaci v 1999 filmu "Matrix", v níž Morpheus srovnává člověka že s baterií Duracell. "( Inovace Daily )

Cyborg Roaches

Pokud však, škeble a krabi nestačí, proslulé švábi jsou tady, aby nám pomohli vstoupit do toxických oblastí a měření toxicity oblasti a posílat informace zpět. "Vědci se obrátil šváby do života, pobíhá palivové články implantací je s elektrodami. Vědci doufají, že nakonec, může hmyz nést monitorování nebo zasílání zpráv zařízení, které je poháněno vlastním tělem. "( Inovace Daily )

Místo toho, aby při pohledu na šváby jako nechutné škůdců, někteří vědci vidí jako potenciálně užitečné skautů. Protože odolného hmyzu "ústavy, tito vědci počítají s interiérovými pracemi na šváby s malými senzory nebo kamery a posílat je ke sběru dat v podmínkách, které jsou škodlivé nebo nepřístupná lidem. V kroku směrem k vytváření takových hmyzu vojáky, vědci nyní hlásí malý přístroj, který může generovat elektřinu z cukru v šváb krvi (J. Am Chem, DOI:... 10.1021/ja210794c). (Via: Chemické inženýrství a novinky: Závitníky Fuel Cell Do Power Roach )

Cyborg Včely


Mohli bychom samozřejmě místo šváby zaslat včel:

"Zatímco včely jsou velmi důležité pro naše ekologii, se stávají důležité naší obrany proti biologickým a dalších zbraní, jako včely utajeného čichu, odpovídající psa, je využíván jako mnohem levnější způsob, jak odhalit různé pachy v prostředí "(Physorg:. Nová Bee Sniffing technologie může objevit mnoho Nebezpečné páry, At Once )

 

Cyborg Hmyz

"Příště můra přistane na vašem parapetu okna, sledujte, co říkáte. Jistě, může to vypadat jako nevinné návštěvníka, neodolatelně přitahován světla ve vašem pokoji, ale to může být ve skutečnosti špión - jeden z nové generace kyborgských hmyzu s implantáty drátových do svých nervů umožňují dálkové ovládání jejich pohybu. Být upozorněni, může z masa a krve chyby brzy žít až do své jméno "(New Scientist:. cyborg zvířat pozoruje líhnutí v laboratoři )

 

Cyborg cvrčků

Stovky či tisíce kyborgských cvrčků by mohla vytvořit mobilní komunikační sítě, vysílají signály prostřednictvím svých hovorů. Credit: Wikimedia Commons.

"Využitím na komunikací způsob cvrčků, vědci budují" cyborg cvrčky ", které by mohly být mobilní komunikační sítě pro mimořádné situace, jako je odhalovat chemické útoky na bitevním poli, umístění obětem katastrof, sledování úniku plynu, a jako detektory kouře . "(( PhysOrg.com )

Hybrots, animats a Semi-biotické systémy

Definice:

Hybrots : hybrot (zkratka pro "hybridní robota") je kybernetický organismus v podobě robota ovládaného počítačem který se skládá z elektronických a biologických prvků. ( wiki )

Animats : animats jsou umělé zvířata, stahy Anima-materiálů. Tento termín zahrnuje fyzické roboty a virtuální simulace ( wiki ) Semi-biotické systems : Semi-biotické systémy jsou systémy, které obsahují biologicky odvozené komponenty / moduly - které by mohly sahat od multi-proteinové komplexy přes DNA konstruktů do multi-buněčné sestav - a integrovat je s syntetických složek (např. mikrofabrikovaném systémy) pro výrobu hybridní zařízení. ( wiki )

Další krok: Re-engineering life

Hrajeme zajímavou hru, nebezpečné do určité míry, bohatá na potenciálu a možností.
Páření naše bioinženýrství schopnosti s nezměrnosti možnosti přírody již vyvedl nyní vstupujeme do věku bio-inženýrství života.

To je situace, která je román, fascinující, hrůza inspirující a svou podstatou nebezpečné.

(Brad Swonetz pro The New York Times) Titulek: Syntetická Genomics pracuje na řasách se syntetickou DNA, která by mohla přeměnit znečištění na palivo. (NYT)

" Právě teď, Venter myslí na chybu. On myslí na chybu, která by mohla zaplavat v rybníku a nasákly slunce a močit pohonných hmot. On myslí na chyby, které by mohly žít v továrně a spolykat výfuku a prd čerstvého vzduchu "(. NYT: Craig Venter tyto chyby mohlo zachránit svět )

Venter podnikatelský přístup k vědě, je zajímavý způsob pojímání života ne jako předmět biologie, ale jako téma další vlnu lidské inženýrství.

Ve velmi bezprostřední vnímání, pak, zvíře cyborgization proces je jen malá část procesu objevování povahy vybavit naše účely.

Etika otázku, zda otázka je, pokud jde o re-vynález života a cyborgization zvířat (ve spojení s obnovovat sebe a vlastní proces cyborgization) je nejen hluboká a všezahrnující, ale možná odpovědi.

To musíme přijmout preventivní opatření, je zřejmé, že se musí provést všechna opatření bezpečnosti a ochrany je zřejmé, ale že budeme pokračovat na této cestě je také jasné a skutečné. Otázkou tedy není uděláme to, protože jsme, a budeme. Otázkou je, jaké jsou důsledky pro estetické a evoluční rovině.

Vezměme si následující příklad:

Rayfish Obuv vytváří personalizované tenisky z kůže rejnoka. Naše průkopnická bio-přizpůsobení technika vám umožní navrhnout si vlastní Rayfish. Na Rayfish Footwear, jsme využít krásu a rozmanitost přírody vytvořit svět je první skutečně vlastní tenisky. Jedna ryba, jedna bota.

Krása v našem světě se v průběhu milionů let. Ať už je to velkolepé les, korálový útes, nebo křehké motýl, příroda dala všechno. Po staletí umělci a designéry vzali inspiraci z krásy a rozmanitosti přírody.

Rayfish Obuv trvá přírody krásu One Step Beyond inspirace. My ho používáme jako přímý vstup. Podle remixování vzor generování DNA, můžeme vytvořit návrhy nikdy předtím neviděl v přírodě. Od tygrů želv, nekonečná rozmanitost organismů planety je nyní máme k dispozici. Prostřednictvím naší unikátní proces bio-přizpůsobení, může vzory a barvy desítek zvířat byla přeměněna na skutečně osobní boty. Pro více navštivte Rayfish

pak sledujte prosím toto:

 

Jak se o tom myslíte?

"Technologie není neutrální. Jsme uvnitř toho, co děláme, a je to uvnitř nás. Žijeme ve světě, spojení - a to záleží, které z nich si dělal a neustlané ".

Donna Haraway

Na estetické a filozofické důsledky a dopady v další části.

brzy pokračovat ..

 

—————

Zpět


Kontakt

Stop psychickému obtěžování a gangstalkingu

Česká Republika