20.07.2010 18:42

Stres a zvládání stresu

Psychický stres může způsobit psychické a fyzické poruchy.

Stres oslabuje imunitní systém a má další závažné účinky na mozek a tělo, jako jsou kardiovaskulární problémy a duševní nemoci, jako je deprese.

Stres také zabíjí mozkové buňky, a snižuje vaše schopnost učit se a schopnosti. Konkrétně, dlouhá období stresu ničí mozkové buňky v hipokampu a učení a paměť schopnosti mohou být výrazně sníženy. Dalším faktorem je, že mozek absorbuje informace lepší, když je uvolněný, v pozitivním stavu mysli, a vnímavý k informacím.

Taktiku, která je někdy používán, rozbít osoby se psychologicky i fyzicky, je přimět co nejvíce stresu pokud možno po dlouhou dobu.

Klíčem je imunitní systém.Může být oslabena opustit osobě hrozí vážné onemocnění, jako je rakovina nebo to může být posílen, aby odrazit silné útočníky, a dokonce i rakovinu je to samo.

Kyselina-Base poruchy, způsobené vysokou úrovní stresu a nedostatku spánku, vede k osteoporóze nebo úbytku kostní hmoty.
Cushingův syndrom, způsobené vysokou úrovní stresu a nedostatku spánku, vede ke svalové ztráty nebo plýtvání svalu.
Spánku brání růstového hormonu, který staví svalů a kostí, z bytí vydané ve spánku cyklu.

Lidé vyvinuté instinkty přežití. Věci, které ohrožují naše prostředky na živobytí, je součástí skupiny, a hledání partnera může vyvolat spoustu stresu. Věci, které mohou být vnímány jako nebezpečí nebo ohrožení a faktory životního prostředí, jako jsou zvýšené hladiny akustického tlaku nebo zvýšené osvětlení může způsobit stres. Stres může být definován jako osoba je fyziologická reakce na stimul, který vede k boj-nebo-odezva letu. V době stresu tělo reaguje s tím, co se nazývá boj-nebo-odezva letu. Tělo vylučuje stresové hormony do krevního oběhu, jako je adrenalin (epinefrin), noradrenalinu a kortizolu. Tyto stresové hormony zvýšení v reakci na stres. Výsledkem je, že připravuje tělo tím, že osoba, silnější a rychlejší a připravené k akci. Stres může vést k mnoha poruch, jako je úzkost, stažení (izolace), a deprese.

                            

 

Adrenalin (epinefrin) a katecholaminy hormony do některé z následujících: Urychluje srdce, inhibuje trávicího ústrojí, potlačuje sexuální reakce, inhibují tvorba slz a slinění, sevřít cévy v mnoha částech těla, a sluchu a zraku ztráty (tunel vidění).

Norepinefrin zrychluje srdce, a také ovlivňuje část mozku, která je zodpovědná za pozornost a soustředění a kde reagují akce jsou kontrolovány.

Kortizolu je kortikosteroid hormon a je vytvořen pomocí nadledvin. To je někdy označován jako stresový hormon. Kortizolu potlačuje nebo oslabuje imunitní systém. Kortizol také hraje roli v regulaci krevního tlaku a kardiovaskulárních funkcí. Kortizolu může zvýšení krevního tlaku, krevního cukru (glukózy) úrovně (glukoneogeneze), způsobuje zhoršení kognitivního výkonu, kornatění tepen, zvýšené ukládání tuků, zejména v oblasti břicha, dolní růstového hormonu a testosteronu, produkci, hyperglykémie, osteoporóza (úbytek kostní hmoty), svalové ztráta, inhibuje syntézu bílkovin, ztrátu kolagenu v kůži, a inhibuje tvorbu kolagenu, a také spojená s abnormální ACTH úrovněmi, deprese. Zvyšuje účinnost katecholaminů. Dlouhou dobu zvýšené hladiny kortizolu způsobit poškození mozku a paměti. Hippocampus, část mozku, je poškozen, a to snižuje schopnost učit se.

Nedostatek spánku může způsobit hladiny kortizolu zvýšit o více než 50%. To způsobuje vyčerpání neurotransmiterů, regulující hormony náladu, a to má ten efekt, že lidé náchylnější nebo aby se staly snadno depresi. Porucha kognitivních schopností, z kontroly emocí, a špatný úsudek, nebo špatné logiky vyplývá rovněž ze spánku. To způsobí odpojení mezi amygdala mezi mozky čelní lob, region, který kontroluje úvahy, racionálního myšlení a rozhodování, a to znamená, že osoba je emocionální reakce na ne byla držena na uzdě a pod kontrolou. Mozek MRI vzor se stává podobná lidem s psychotickým chováním. Mozek má vysoké za aktivní odezvu v centrech emoce, když jsou negativní nebo znepokojující obrazy. To může také vést k pre-diabetes nebo diabetes. Pokles leptin úroveň říká osoba, že jsou hladoví a přispívá k obezitě. spánková deprivace a stresu (ketoacidóza - acidóza)

Předčasné stárnutí. stárnutí buněk je řízen část DNA, konce chromozomů, tzv. telomery. Jak jsme věku telomeres dostat kratší. Když se dostane narušena stresem telomere frays pryč a buněk umírá.

Duševního onemocnění. dlouhá období stresu a nedostatku spánku může vést nebo způsobit duševní nemoci.

Obyčejné příklady stresorů, jsou:
Environmentální faktory, jako je hladina akustického tlaku, tělesné námaze, extrémní teploty, a přeplněné prostředí.
Životních událostí a podmínek, jako je narození dítěte, úmrtí, osobní vztahy, manželství, manželského nebo rodinného konflikty, rozvod, nová pracovní místa, nezaměstnanost a chudoba.
Práce související s událostí, jako jsou povinnosti, dezorganizace, pracovní termíny, nadměrné hospodářské soutěže, a více práce.
Školských událostí, jako jsou zkoušky, vysvědčení nebo termíny projektu.
Brzlíku hraje klíčovou roli v naší imunitní systém k produkci T-lymfocytů, buněk zvaných makrofágy, které zabíjejí off bakteriální útočníky. Hormonu kortizolu oslabuje makrofágů.

Dlouhé období stresu a uvolnění kortizolu může narušit hladinu cukru v krvi metabolismus, vést k nárůstu tělesné hmotnosti, diabetes, kardiovaskulární onemocnění, vysoký krevní tlak, infarkty, únava, bolesti svalů a kloubů, snížení hladiny testosteronu, svalové a kostní ztráty, pokles sexuální funkce, mohou ženy vyvíjet nové obličeje růst vlasů, kožní onemocnění, Cushingův syndrom, Addisonova nemoc, bolesti hlavy, astma, zácpa, průjem, syndrom dráždivého tračníku, oční problémy, úzkost, nespavost, poruchy paměti, spoušť emocionální problémy, podrážděnost, výpalky , deprese, předčasné stárnutí a rakovině. Nadledvinek může srazit a snížit výrobu.

Stresové hormony, které se ukázaly být přímo toxický pro paměti center a také zabíjet mozkové buňky. Chronický stres narušuje neuro cesty způsoby a také zabíjí mozkové buňky.

Oxidačního stresu, odkazoval se na jako rezivění, je produkce reaktivních kyslíkových radikálů, které obsahují volné radikály a peroxidy. Volné radikály mohou způsobit vysokou úroveň buněčné poškození, poškození DNA a buněčné smrti. To způsobuje předčasné stárnutí. Oxidační stres je spojován s nemocemi, jako je ateroskleróza, Parkinsonovy a Alzheimerovy choroby. Anti-oxidanty snižují oxidační stres poškození.

Post-traumatický stresový nepořádek, je-li individuální připomíná minulé události a vzpomínky, minulost trauma, které způsobují vznik stresové reakce nebo emoce cítil v té době.
PTSD - Vysoká úroveň stresu a nedostatku spánku, macromineral nedostatek, a vysokou úroveň kortizolu může vést k PTSD.

                      

Imunitní systém potlačení způsobené stresem (Psychoneuroimmunology)
Stres snižuje počet buněk pomocných T, supresorové T-lymfocyty, cytotoxické T buňky, B buňky, a Přirození zabíječi (NK). To také snižuje T buněčné funkce, T buněčné proliferaci reakci na fytohemaglutinin [PHA] a concanavalin [Con]. Kortizolu zabraňuje množení buněk, T-by rendering interleukin-2 výrobce T-buňky nereagují na intereukin-1 a schopni vyrábět T-buněk růstový faktor. Naturalistické stresory jsou také spojeny ke zvýšení počtu cirkulujících neutrofilů.

Macromineral nedostatky a Acid-Base poruchy
Vysoká úroveň stresu a nedostatku spánku může způsobit macromineral nedostatky a kyselina-base poruchy (PH nevyváženost) v krvi acidóza a alkalóza.
Účinky macromineral nedostatků a kyselina-base poruchy mohou být velmi vážné, od deprese, delirium, halucinace, bolesti kloubů, bolesti svalů a bolesti, a selhání srdce.
Jen "Real Tichý zabiják" od některé z nich. Macromineral nedostatky a Acid-Base poruchy

Existují dva faktory, které přispívají k pH nerovnováhu. První z nich je osoba strava a druhý je osoba emocionální pohodu. Stres a úzkost jsou hlavní kyselina generátory kromě stravy.


Spánku také zvyšuje kyselost hladiny v těle.

Abyste své tělo udržovat dobré a vyvážené PH, musíte mít buffer doplňky vápníku & hořčíku (citrát nebo chelátu) a draslík.
ex: Trophic.net (CalMag 01:01 a Draslík Chelazome) Ostatní pH rovnováhu produkty: pH a Tracelabs Alcabase
Užívání vápníku sám může vyčerpat váš hořčíku úrovních.

Příznaky Acid-Base poruchy (acidóza a alkalóza)
nespavost, bolest svalů, skřípání kloubů, bursitida, ospalost, hypertenze, noční křeče, astma, chronická zažívací potíže, noční kašel, zvracení, menstruační potíže, zadržování vody, zapuštěné oči, artritida, migréna bolesti hlavy, nízký krevní tlak, kyselé pocení, zácpa, suchá tvrdá stolice, průjem, potíže s polykáním, zápach z úst, pálení v ústech pocit, hrboly na jazyku nebo střechy úst, po excitaci nervového systému, hyperventilace, vystupující oči, rychlé srážení krve, prostatis.

Osteoporóza
macromineral nedostatky a kyselina-base porucha může vést k osteoporóze, nebo úbytku kostní hmoty. Vaše tělo může použít vápník z kostí do bufferu kyselina-base poruchy.
kofein, cukr a nápoje sycené oxidem uhličitým, které obsahují fosfáty přispívají k úbytku kostní hmoty.
Doplatek Příklad: přírodní faktory zdravé kosti faktory

Vypadávání vlasů a lámání nehtů
Macrominerals nedostatky může také vést k vypadávání vlasů a lámání nehtů.
Doplatek Příklad: přírodní faktory zdravé kosti Faktory a řasy také dodává potřebné minerály pro správnou růst vlasů.

Zvládání stresu a snížení stresu

Stres management zahrnuje porozumění psychologii za, nebo, že je způsobuje stres a hledání strategie pro jejich řešení, snížit, nebo odstranit stres.
Stres může vyplývat z prohlížení sebe nebo vaše situace negativně, nebo s nejistotou. Výsledky snižování stresu z řízení, nebo prohlížení situace v pozitivním způsobem, přičemž akce, organizování, plánování a nalezení řešení. Tím budete také cítit pocit kontroly nad situací a váš život.

Když se vaše mysl začne negativní nebo nejisté myšlení, jděte na pozitivní myšlení, jako je plánování, nebo váš plán pro řešení problému, hledání a brainstorming možných řešení, a zaměřit se na případné pozitivní výsledky. To se může stát reflexivní po určité době.

       

 Smích a humor jsou velmi silné. To má velký přínos pro zdraví, jako je snižování stresových hormonů a posílit imunitní systém. Je také uvolňuje endorfiny, cítit se dobře a šťastný hormon, v mozku. Váš názor na situaci může změnit způsob, jakým se vás to dotýká. Například jste-li v ohrožení situaci, ale názor, že v humorný způsobem, nebo jako výzvu místo ohrožení může výrazně snížit stres způsobuje. Emoce jiných lidí a jejich postoj je negativní nebo pozitivní mohou mít vliv na vás. Například osoba, která je pesimistické, nebo vždy názory věci a vykládá věci negativně, nebo osoba, která je vždy radostné a smáli se může připravit off na vás a vy můžete změnit. Pamatujte na výraz "Smích je nakažlivý &". (z negativní na pozitivní)

Drž se dál od vzteku a emocí, které podporují stresový hormon.

Pláč, protože smutek je emocionální uvolnění a pomáhá nám řešit ztrátu nebo emoce máme a uvolňuje osobu a tělo.

strategií Stress management

Kognitivní terapie, smích a humor, řešení konfliktů, meditace, Pozitivní Přihlášení, průvodce snímkování, vizualizace, hypnóza, autogenní, sociální interakce a podpora, organizační a time managementu, a Anger Management.

Cvičení, hluboké dýchání, jóga, progresivní svalová relaxace a relaxační techniky, Sex, Biofeedback, aromaterapie, relaxační hudba a masážní terapie

Výživa a přírodních doplňků stravy

Způsoby, jak snížit stres, je to účinky, a pomáhají udržovat dobré duševní zdraví.

• Vždy zůstat v klidu a mluvit s ostatními pozitivně as úctou.
• Informace o hospodaření s časem, dostanu organizované, vytvořit to-do seznamu, a řešit své úkoly nebo problémy jeden po druhém.
• Naplňte svou mysl s myšlenkami na míru, odvahu, zdraví a naději. Mějte pozitivní přístup.
• Tělesné cvičení je nejlepší způsob, jak zmírnit stres. Aerobní cvičení a fyzické aktivity pomáhají snižovat účinky stresu na organismus.
• Viz komediální show nebo filmu.
• Take vitamíny, jako je denní multivitamin. Doby stres může způsobit, že tělo poškozují živiny rychleji.
• Take doplňky vápníku & hořčíku a draslíku. Doby stres může způsobit, že tělo poškozují živiny rychleji.
• Vitamin C Bylo prokázáno, že v oblasti výzkumu pro snížení účinků stresu.
• Potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny jsou nezbytné pro funkci mozku.
• časté přestávky s protahováním a masáží pomůže snížit napětí.
• zastavit nebo omezit kofein a konzumace alkoholu.
• Jezte pravidelně naplánované, zdravou a dobře vyváženou stravu.
• Pijte hodně vody a pobyt hydratované.
• odpočinek, stejně jako můžete. Snažte se dostat alespoň osm hodin spánku a jít do postele v plánovaných hodin.
• Smích je dobrý způsob, jak snížit stres.
• Live in "den-těsné prostory."
• Jasné stole a udržet ji organizovaný.
• Promluvte si se svými přáteli a rodinou.
• Hovořte s kvalifikovaným odborníkem.
• Konzultujte lidských zdrojů zástupce.

Tělesné cvičení pomáhá při stresu, úzkosti a deprese:
Tělesné cvičení uvolňuje chemické látky, které mohou pomoci při řešení dopadů stresu a deprese. Krátká (20 minut), časově efektivní a vysoce intenzivní intervalový trénink na běhounu mlýn může pomoci a může být také opakovat denně. Abyste mohli zopakovat toto školení denní klíč není více než vyvíjet si v jedné tréninkové jednotky. Nech si to krátké a intenzivní, takže jste schopni obnovit rychle. To eliminuje účinky stresového hormonu, uvolňováním chemických látek, pálení adrenalin a kortizol, tlačí krev do mozku, a při návratu tělo uvolněném stavu. Vždy byste měli warm-up tělo a srdce před intenzivní cvičení.

Smích je skvělý lék:
Smích uvolňuje chemické látky, endorfiny, ve vašem mozku, které mohou pomoci se stresem a depresí, a mnoho lidí obhájce smích terapie. To také snižuje stresové hormony a posiluje imunitní systém. Prostý akt s úsměvem verzí dobrého chemikálií.

Získejte terapeutické masáže:
Léčebné masáže stimuluje pokožku a uvolňuje chemické látky v mozku, v souvislosti s poškozením, které mohou pomoci se stresem a depresí. (masážní terapie a dotykové terapie)

Take Omega 3:
Omega 3 je mít příznivý vliv na mozek a mnoho článků o výzkumu také tvrdí, že to může zabránit nebo pomoci s depresí. Jsou dobré pro mozek, srdce, prevenci rakoviny a pomůže zhubnout.

Výživa:
Jídlo a doplňků, které jsou bohaté na antioxidantů-může pomoci snížit oxidační stres a vliv stresu na mozek a tělo.

Take horkou koupel s vonných olejů.
Vezmeme horkou koupel a přidání vonných olejů (aromaterapie), před spaním také uvolní vás a vaše tělo a měl by vám pomoci lépe spát.

viz deprese a prevenci sebevražd více.

amenclinics.com
"Happy a doufá, myšlenky měl celkový uklidňující účinek na mozek, zatímco negativní myšlenky zanícené oblasti mozku často zapojeny s depresí a úzkostí."

          

 

"Můžete vlakem vaše myšlenky za pozitivní a doufá, nebo si prostě jen aby je bylo možné negativní a rozrušený vás. To je pravda, je to na tobě! Můžete dozvědět, jak změnit své myšlenky a optimalizovat váš mozek."

                                                

"Kofein škrtí krevní cévy, a bylo prokázáno, že pokles aktivity mozku .... Drž se od známých látek, které mají být toxické, nebo ty, které snižují činnost mozku."

''V podobné cestě, nedostatek spánku snižuje i mozkovou činnost a omezení přístupu k učení, paměti a koncentrace. Nedávné mozkové zobrazovací studie ukázala, že lidé, kteří soustavně spali méně než 7 hodin měl celkově menší mozkovou činnost. Problémy se spánkem jsou velmi časté u lidí, kteří se potýkají se svými myšlenkami a emocemi. Dostatek spánku každý den, je zásadní pro funkci mozku. "

"Kofein škrtí krevní cévy, a bylo prokázáno, že pokles aktivity mozku .... Drž se od známých látek, které mají být toxické, nebo ty, které snižují činnost mozku."

—————

Zpět


Kontakt

Stop psychickému obtěžování a gangstalkingu

Česká Republika