19.07.2012 10:46

Myslí ovládané ortézy v prostředí VR

MINDWALKER

Mindwalker projektu Výzkumné záměry

 

Cíle projektu

Nedostatek pohybu často vede k omezené účasti na společenském životě. Účelem tohoto STREP je představit systém, který zmocňuje dolních končetin postižených s chůzí schopnosti, které umožňují jim vykonávat své obvyklé denní činnosti v nejvíce autonomní a přírodní způsobem.

Projekt řeší 3 hlavní různých polí kvalifikace:

  • BCI technologie
  • Virtuální realita
  • Exoskeleton Mechatronika a řízení

Projekt na nejvyšší úrovni Cílem je spojit tyto expertizy, aby vytvořily jednotnou MINDWALKER systém. Kromě toho systém musí podstoupit klinické hodnocení.

Přístupy
  • Nové inteligentní suché EEG bio-senzory budou použity k tomu, aby lehké nositelné EEG čepice pro každodenní použití.
  • Nové přístupy k neinvazivní BCI bude experimentoval s cílem kontrolovat účel-navrhl ortézy dolních končetin, umožňující různé typy chodů. Doplňujícím výzkumem na EMG zpracování posílí přístup. Hlavní BCI přístup se opírá o dynamický rekurentní neuronové sítě odst. DRNN technologie.
  • Virtuální realita (VR) vzdělávací prostředí bude pomáhat pacientům na vytváření správné signály mozkové kontroly a správně používat ortézy. školení VR prostředí bude zahrnovat jak sadu komponent pro postupné pacienta školení bezpečné a kontrolované lékařském prostředí, a lehký přenosný soubor pomocí immersive VR řešení pro sebevzdělávání doma.
  • Ortéza bude určen na podporu váhu dospělého člověka, aby se týkal dynamickou stabilitu těla exoskeleton kombinovaný systém, a umožnit různé způsoby chůze.
Hodnocení

Vyvinuté technologie budou posouzeny a ověřeny s podporou formální klinické hodnocení. To umožní změřit silné a slabé stránky vybraných přístupů a identifikovat změny na vybudování budoucí obchodní systém. Kromě toho bude výsledný systém postupně testovány v běžných životních situacích a prostředích, od jednoduchých činností doma, aby se nakonec nakupování a interakci s lidmi na ulici.

 

—————

Zpět


Kontakt

Stop psychickému obtěžování a gangstalkingu

Česká Republika