V krátkosti, gaslighting je jakékoliv chování nebo sdělování informací, které má za následek vytváření cílových nedůvěře vlastní vnímání. Pokud máte pocit, že je zima, ale každý vám řekne, je horko, začnete pochybovat o vaší reality-testování fakult.

Gaslighting je forma psychické týrání, která zahrnuje zvýšení četnosti systematické zadržování faktické informace z, a / nebo poskytování nepravdivých informací o cíl, s postupným účinkem učinit oběť úzkost, zmatení, a méně schopný věřit jeho nebo její vlastní paměť a vnímání.

Gaslighting inklinuje protíná s jinými taktiku uvedené na těchto stránkách, jako jsou pouliční divadlo, mystické odkazy (témat), ale obecně znamená sabotáž osoby majetek a perspektivu, aby se rušit cíl je klid. Cílem je zmást cíl místo, kde on / ona nemůže důvěřovat své vlastní vzpomínky a perspektivy.

Pouliční divadlo jako Gaslighting

Via pouliční divadlo, je gaslighting provádí sítí stalkeři, kteří sdílejí některé stejné údaje v profilu a dezinformace o cíl. Zatímco účast na inscenované události kolem předurčují toto info a disinfo je uvedeno, nebo nahlas okolí, terče.

 

Základní myšlenkou je umožnit cílové vědět, že osobní údaje (osobní údaje, nebo co řekl a udělal v cílovém domů, například), je o nich známo. Častokrát v pokračující obtěžování nejvíce světské věci jsou uvedeny, jako fráze cíl již dříve uvedl, že ráno, nebo, kde je internetové stránky, které bylo navštíveno, atd. To je chtěl dát cíl dojem, že všechno, co dělají, je sledováno.

 

Ve většině případů dezinformace je také uvedeno, ale pouze poskládal dohromady cíl po několika run-in s stalkery pouliční divadlo. To disinfo může být nejvíce znepokojující, protože cíl je ponecháno na diví, proč tolik lidí s odkazem na stejné téma nebo přesné fráze (témata). Po mnoha run-in cíle lze často rozeznat, kdo je stalker jejich chování (někdy i škodolibě nebezpečný postoj sám) před novou disinfo odkazy jsou uvedeny (neuro-lingvistické programování vštípit negativní emoce a asociace).

Opět platí, že se zdánlivě bezvýznamný opakující se fráze, idea je zmást cíle, které mohou začít zpochybňovat jejich smysly, pokud / když slyší více lidí zmínit stejné podivně formulované soubor slov, nebo-li stejné téma je vychováván všude kolem, zatímco bez skutečný význam v cílovém zkušenosti.

Cryptic Odkazy (témata) jako Gaslighting

To se děje v pouliční divadlo, ale také kolem konverzaci s přáteli a členy rodiny.Když je cíl profilované nebo, jako v mém případě, výbušné akce, jako je skryté drugging se používá k mé informace o cílové obavy a slabé stránky, tyto informace jsou použity k vytvoření kolekce klíčových frází a témat. Tyto spouštěče jsou pak uvedeny ve většině ležérní konverzace ve snaze zmást a narušit cíl.

To komplikuje věci, jako cílové začíná vidět vzory v tématech, tyto často přijít v rozhovoru z neškodné zdrojů, ve způsobu, jakým informace běžně šíří po celé kultury. Všichni víme, příklad přichází v nové slovo pouze slyšet, že pětkrát během několika příštích dnů. Tyto organicky vytvořených témat, mají sklon k izolaci gaslighting poměrně obtížné, pokud je v hustém kampaně vyrobené náhoda.

Break-in a manipulací jako Gaslighting

Gaslighting v této podobě je nejvíce základní typ, v tom, že cílem je, aby se cílový cítí zmateni nebo blázen, protože body ztratí, nebo jsou přesunuty. Docela často není ani stopa break-in, kromě toho, že jedna nebo několik položek chybí nebo je přesunout na jiné umístění.

V mé vlastní zkušenosti, jednou přední dveře byly odemčené a vlevo falešné pracovní příkaz papíru vlevo na kuchyňském pultu. Jindy právní dokumenty týkající se péče o mého syna byla odstraněna a já jsem musel vyvinout úsilí k hledání konec nakonec nahradit doklady, a tím ztrácejí kritický čas formulovat mém případě v opatrovnictví. Jindy oblečení můj byl drog okolo a nechal na různých místech. Kniha, spolupachatelů dal mi zůstala vedle mě, zatímco jsem spal. Žárovky byly změněny, drobné předměty pohyboval se kolem a okna a dveře vlevo nezajištěné.

Kdykoliv jsem se zmínil, tyto věci jiným, že by mi dělala jsem spojení tam, kde nebyly žádné. Někteří dobře míněných lidí se bude snažit říct cíl, že se jedná jen běžné události nemístnou položek a zapomnění. A ty se špatně záměry udělat totéž, ale obecně je zde také silný tlak naznačil, že cíl lépe se přestaň chovat blázen, pokud chce, aby se i nadále chápána jako rozumná osoba. Také jsem zažil nejaktivnější stalkery reagovat na mé zmínky o bytí věcí se manipulovalo s tím, že říká, "hmmm, tak co si o tom myslíš?", Což znamená špatně skrývaným škodolibá radost druhů. V tomto směru se zdá stalkery těšit takže je známo, že cíl, že jakýkoli pokus sdílet gaslighting událostí s ostatními bude pouze izolovat je dále od ostatních, kteří mohou mít jen těžko věřit, že tyto události jsou jiné než normální neštěstí.

Gaslighting strany přátel a rodiny

Častokrát lidé nejblíže k cíli, jsou přiblížil a krmena různé lži a programování dlouho před cílem dokonce ví, že on / ona se stala terčem. Když se cíl snaží se týkají událostí, které se dějí, věrných přátel a rodiny, informujte cílové různé formy "Ne, je to vaše představivost, že to není pravděpodobné." A pokud cílový lisů je jednou stalking události staly velmi intenzivní, cíl je jemně povzbuzovány k normalizaci a přestat, kde příznaky stalkingu, že vidí.

V mé zkušenosti, přátele a rodinné příslušníky, jsou nejhorší / Most-efektivní vykonavateli gaslighting, jako cíl, hledání smyslu a podpory dělá jeho nejlepší, aby podpůrná radu k srdci a získat nějaké zdání normálnosti v jejich životě. V podstatě, to push mít cíl pokles v souladu a poslouchat normální život diktuje, zatímco ještě je obtěžován-stalkery cizincem a nabízení s různými jinými taktiky, je nucena žít ve dvou světech. zřejmé, že toto je velmi definice gaslighting .Ponecháte-li pozastaveno v tomto státě, cíl může začít pochybovat o své vlastní zkušenosti, paměti a jejich velmi vlastní. Vyvolané vlastní pochybnost je, opravdu, teroristické ze své podstaty.

Během první výbušný teroristické útoky na mě, byl jsem znovu a znovu milujícírodinou a přáteli, které jsem potřeboval k dalšímu pokroku a v podstatě zapomenout traumatické události. A znovu a znovu tato gaslighting prekurzorů mě vedl do stále nebezpečné situace, kdy jsem nemohl věřit vlastní intuici o nebezpečí, které jsem šel do (další výbušné akce).

Ne, že tito lidé to udělal úmyslně. Vůbec ne! Nejbližší z nich se mi, jak se zdá, jen opravdu záleží na mně a je to pro ně jednodušší vidět, co jsem zprávy, jak klamná než pravda. Existují i jiné problémy v práci tam, ale faktem je, že gaslighting není vždy úmyslné.

Takže, gaslighting prostupuje gang stalking zkušenosti z prvního dne. Vzhledem k tomu, teroristické události postavit cíl přijde očekávat, že jim za každým rohem.Pak jako cílové snaží přeskupit a najít normální život znovu, gaslighting (ať již úmyslně či reakční od cíle jeho rodinných příslušníků) hrozí další komplikovat cíle intuici a schopnost rozhodování.

Gaslighting je jádrem všech gang stalkingu. Skrz stalking kampaň, zda se zmást ani vystrašit cíl, cílem je neustálé psychologické provokaci, která může v případě levé nepochopení nebo není kontroval tím, cíl prostřednictvím odpojení těchto vektorů útoku, vyústit v psychické zhroucení.

Vynikající kniha, která dává mnoho příkladů bezvědomí gaslighting a indoktrinaci, viz Gaslighting, Dvojitá pohroma, výslechy a další metody skryté kontroly v psychoterapii a analýzy. Spolu s příklady skryté kontroly, je mnoho příkladů způsobů, jak cíle dosáhnout takových metod kontroly může reagovat s cílem zmírnit skryté poselství.