23.09.2010 23:38

Citové zneužívání

 

Co je citové zneužívání
Jakékoliv chování, jejichž účelem je ohrozit a kontrolu někdo jiný prostřednictvím strachu, ponižování, manipulace nebo zastrašování je emocionální zneužívání. To se může prezentovat v podobě slovní napadání, neustálé kritice nebo vyhledávání závad. Skrze tyto taktiky násilníka je jeho oběť pocit, že jsou nedostatečné a nižší a narušuje její vlastní-úcta.

Na rozdíl od toho, co někteří lidé věří, že ne všechny formy zneužívání jsou vyjádřeny prostřednictvím fyzického násilí. Emocionální zneužívání může být a často vedou k fyzické agresi, ale násilníka používá manipulace taktiku na rozdíl od fyzického násilí.


Co ovlivňuje lidé uchylují k citové zneužívání

Potřeba kontrolovat jiné lidi nebo degradovat a snižovat jim často pramení z nedostatku sebevědomí a nízké vlastní-úcta. Delikventi jsou psychologicky a emocionálně nezralé a může být obětí nebo svědkem, zneužívající vztah v dětství. V důsledku toho tito lidé přijímají zneužívající chování jako normu.


Emocionální zneužívání neznevýhodňuje rasa, socioekonomický status, náboženství, kultura či pohlaví. Nicméně, v heterosexuálních vztazích oběť ve většině případů je emoční zneužívání žen.

Podle statistik o manželské zneužívání, emoční zneužívání se vyskytuje 6% častěji než fyzického zneužívání. Vzhledem k tomu, že emocionální zneužívání není považováno za trestný čin, a že ve většině případů jdou neodhalené až nakonec vyvrcholí v fyzického zneužívání údaj pro emocionální zneužívání, je ve skutečnosti zřejmě mnohem vyšší.

Téměř 40% žen má zkušenosti s různým typem citové zneužívání buď partner nebo někdo, s kým mají intimní vztah. Všechny emocionální zneužívající vztahy mají velmi vysoké riziko, že se stanou fyzického násilí. citové zneužívání, je pokus o převzetí kontroly nad partner - jak psychicky, a / nebo emocionálně.


Stejně jako u všech ostatních forem zneužívání obětí je šikanováno do živých života, kde je v neustálém strachu z násilníka, a změny v jejím chování a životního stylu, aby ho potěšila.


Sociální přesvědčení může také ovlivnit některé lidi do podezření, že jsou silnější pohlaví a mají právo na disciplíně manželka či přítelkyně, že je neposlušný.

Alkoholu a zneužívání návykových látek může zhoršit, ale nemůže způsobit citové zneužívání. Emocionální zneužívání je porucha osobnosti, ale těm, kdo porušují často skrývají zneužívání návykových látek jako prostředek k ospravedlnění jejich chování.

Nic z výše uvedeného důvodu jsou záminku, aby se násilníka jako jakékoliv formy zneužívání je v porušení základních lidských práv osoba, která je zneužívána.

Emocionální zneužívání může být více traumatické než fyzického zneužívání

Kdo se stane obětí citové zneužívání

Lidé nejsou ochotni vstoupit nebo zůstat v ponižujícím vztahu, ale lidé, kteří byli verbálně zneužívány jako děti se často ocitají v zneužívající vztahů jako dospělý. Tito lidé nemusí mít naučili, jak ověřit své vlastní pocity a vnímání a rozvíjet jejich vlastní názory. Navzdory skutečnosti, že emocionální zneužívání je destruktivní Tito jedinci jsou více pravděpodobně přijmou emocionální zneužívání jako normální, dokonce i pohodlné.

Zneuživatelé transfer vlastní pocity nedostatečnosti, bezmocnosti, strach, bolest a vztek, aby jejich oběti. To jim umožňuje cítit se více pod kontrolou a zabrání vydání jejich vlastní nejistoty a self-vnímání.


Lidé, kteří jsou vystaveni neustálému citové zneužívání ztrácejí smysl self-stojí za to a už důvěřovat své vlastní vnímání. Postupem času oběti ztratit veškerý smysl pro sebe a nakonec se stal neschopný tvořit realistické rozsudek situace. Konečným výsledkem je, že oběti sebevědomí je tak nízký, že lpět na násilníka pevně věřit, že si zaslouží být zacházeno tímto způsobem.

Emoční závislí jsou mistři v umění manipulace a přesvědčit své oběti, že jsou bezcenné, a že no-nikdo jiný by chtěl jim. Oběti pak domnívají, že mají kam jít a nedostatku sebevědomí, aby se na vlastní pěst.

Emocionální zneužívání listy rány, které jsou mnohem hlubší a trvalejší než fyzického týrání. Je také mnohem obtížnější mluvit a vysvětlit s okolním světem. Násilník má obvykle dvojí osobnost nebo "dvě tváře". "Pan Nice Guy" - každý přítel, milující manžel, úspěšný život a duše party je tváří, že představuje pro svět a emocionální zneužívání, je vyhrazena pro oběť.

Pokud mají podezření, že jejich oběti jsou dostatečně silné, aby vyhledal pomoc, že je známo, že šíří zvěsti o jejich obětí nestability. To je ještě obtížnější pro zneužíván odejít od zneužívající vztah a oni zůstávají ze strachu, že budou označeny neurotických. Ve snaze zakrýt své podezřelé chování často izolovat svou oběť jejich udržování pryč od rodiny a přátel.

Emocionální zneužívání je největší uvedením možných fyzického násilí, zejména tam, kde žena je nazývána jména ponížit a snižovat ji. Citově zneužívající partnery byly rovněž známo, že spáchat vraždu, nebo vraždy-sebevražda. Ženy, které jsou vystaveny emocionální zneužívání může být sebevražedné.

Citově týraného lidé mohou onemocnět Sebevražedné

Taktiky používané Emoční násilníka

Emocionální Násilník je vždy egocentrické a jako takové mohou místo nepřiměřené nároky na své oběti, očekává je, aby veškerý svůj čas a pozornost k němu. Přitom oni jsou popírání jejich obětí jakékoli právo na soukromí a čas na své vlastní. Oni očekávají, že jejich partner bude na jejich Beck a volat, a bude i nadále spokojeni bez ohledu na to, jak moc je připravena dát o sobě.

Emoční závislí mají posedlost kontrolou a bude jít do krajnosti, ve snaze kontrolovat svého partnera na každém kroku. Pokud jejich požadavky nebudou splněny, že budou uchylovat k ohrožení nebo trest dostat kontrolu nad svým životem. Umožnění někoho ovládnout ji, aby v tomto rozsahu způsobí, že oběť, aby ztratil veškerý smysl pro sebeúcta.

Oběti budou neustále kritizován a nadával na jejich neschopnost splnit násilníka potřebám. Emoční zneuživatelé také neustále kritizují partner velikosti a vzhledu rozebrat její vlastní-úcta, dokud ona věří, že ona je odpudivé a bezcenné.

Izolace je další společnou taktiku používají emocionální zneuživatelé. Chtějí plnou kontrolu nad jejich oběti život a snaží se zabránit jim v kontaktu s se svými přáteli a rodinou. Mohou dokonce znemožnit jí s nezávislým činnosti, jako je práce bez ohledu na to, zda si mohou dovolit za ni, aby si vydělali, nebo ne.

Vzhledem k jejich nízké vlastní-úcta, jsou příliš žárlivý a majetnický a falešně obviňují oběť mimo-manželských věcí, pokud ji dokonce mluví s jiným mužem. Často stlačování oběť mít sex s nimi, aby prokázal, že milují násilníka. To se často stává jejich způsob tvorby se mění po každém útoku bez ohledu na skutečnost, že oběť může být ve stavu zoufalství a ublížit.

Zneužívajících často používají děti jako pěšáci v jejich silách, hry a bude kritizovat partnera rodičovské schopnosti. Oni jsou také známí ohrozit aby zajistily, že oběť nedostane péče o děti by se rozhodnout o ukončení vztahu.

Typické emocionální násilníka v zájmu zachování plné kontroly a moci budou dělat veškerá rozhodnutí. To zahrnuje důležité věci, jako jsou rodinné finance, jaké auto koupit, kde žijí, a které školní děti se zúčastní. Budou neposkytnutí informací od oběti, a ne poradit se svým o všech rozhodnutích.

Více agresivní formou zneužívání zahrnuje falešné obvinění, jméno-povolání, ohrožení, obviňovat a objednávání. Násilník předpokládá lepší pozice ve vztahu tím vyvrátit a soudě partner, což by narušilo její rovnoprávnosti a nezávislosti.

Agresivní zneužívající mohou být jemnější a bude se tváří jako pokus o pomoc oběti, když ve skutečnosti se jedná pouze snaží snižovat a kontrolovat ji. To může vést k co je známé jako naučená bezmocnost, kdy oběť věří, že je bezmocný a zůstává pasivní v situaci, poškozuje, protože ona byla vést k domněnce, že ona je schopná učinit hodnotné rozhodnutí.

Emoční zneuživatelé obvykle záměrně start argumenty, jak mají tuto nekontrolovatelné nutkání vyzkoušet pocit moci a kontroly.

Popírání je velmi škodlivé podobě citového zneužívání, a může způsobit, že oběť, aby ztratil veškerý smysl pro self-hodnota. Kromě minimalizaci obětí názor na cokoli, co je známo, že popírat, že některé události došlo, nebo že škodlivé věci byly said.Minimizing nebo zlehčování je jemnější formou popření, kdy násilníka vede oběti k domněnce, že jsou přes-reagovat na události nebo věci, které byly řekl. Ublížit, ponížit či znevažovat jejich oběti, bude těm, kdo porušují otázka obětí vnímání, paměť a dokonce i jejich zdravý rozum.

Konstantní zrušení pocitů, reality a zkušenosti nevyhnutelně povedou k nedůvěře oběť své vlastní vnímání a emocionální zážitek. Emoční zneuživatelé může ohrozit obětí vnímání reality odmítnutím, výsměch, snížení, nebo posuzování oběti pocity a názory ve snaze kontrolovat způsob, jakým oběť cítí.

Delikventi mohou často odmítají poslouchat, nebo komunikovat s jejich oběťmi a stáhnout emocionálně jako prostředek trestu. To je to, co je obecně známé tak, že jejich oběti "tiché zacházení".

Ve snaze kontrolovat jejich obětí, těm, kdo porušují hrát na hodnotách, pocit viny, soucit a strach z jejich oběti, aby dosáhli svých cílů. Mohou také hrozit opustit své oběti ve snaze odhalit oběti zranitelnosti a závislosti na násilníka.

Delikventi jsou často velmi náladový lidi a mohou re-jednat jinak na konkrétní situaci, v závislosti na jejich náladě. Drastické změny nálady a emocionální výbuchy, aby vztah s tímto typem násilníka extrémně odvodnění jako oběť je neustále na hraně nikdy nevěděl, co říct, nebo jak jednat, aby se zabránilo útoku. Tento typ zneužití se vyznačuje nepředvídatelné reakce a oběť, nevěda, co očekávají, je trvale na stráži čekání na další změny nálady, které by mohly vést k výbuchu.

Charakteristika emocionální násilníka

Delikventi mohou prokázat jednu nebo více z těchto vlastností: -

Nerealistická očekávání na sebe a další
Velmi náročné
Těkavé temperament a přes-reagovat na minimální incidentů
Vyhnout se odpovědnosti ve vztahu a nejsou snadno dopustit
Nadměrně žárlivý a majetnický a velmi nejistá
Má posedlost kontrolou jejich oběti a omezení jejich svobody a práva.
Velmi náročné z jejich obětí
Proveďte všechna rozhodnutí a nikdy se svými partnery pocity v úvahu.
Manipulativní
Nikdy brát na sebe zodpovědnost nebo vinu za své vlastní chyby
Nikdy připustit, aby škody, které způsobují - ani na sebe
Nemůže vcítit s ostatními
Duální osobnosti
Slovní napadání

Vliv citové zneužívání


Ženy, které jsou citově zneužívány ztratit důvěru, aby činili rozhodnutí, pro sebe a mají tendenci souhlasit se vším, co jejich partner navrhne. Budou dělat cokoliv, aby potěšili své násilníka navzdory skutečnosti, že toto je v podstatě nemožný úkol jako násilníka najde radost v kritizující vše, co dělá zneužíváno.

Za účelem odůvodnění svého pobytu v poměru žen, které jsou citově zneužívány najít důvody pro omluvu násilníka chování. To zahrnuje mají špatné dětství, špatný den v kanceláři, ale více často než ne tyto ženy mají tendenci vinit sami. Něco, co řekl nebo udělal, je důvod, proč jejich partner je zneužívající a často pocit, že je jejich vina.

Citové týrání může způsobit vážné zdravotní a psychické problémy, a tyto ženy se často stávají zapomnětlivý, a zjistí, že má potíže s koncentrací. Týrané ženy se často uchylují k alkoholu nebo drog, nebo se mohou vyvinout jídle nebo problémy se spaním. Emočního stresu může způsobit zneužit, aby se stala fyzicky špatně, nebo oni mohou zaznamenat abnormální únavu nebo úzkost útoků. Všichni lidé reagují různě, ale to není neobvyklé pro citově týraných žen trpí depresí a ukázat, ztrátu zájmu o svět kolem sebe.

Emoční závislí se často snaží izolovat své oběti a ženy, často zjišťují, že se nakonec ztratí veškerý kontakt se svými přáteli a rodinou. V důsledku emocionální týrání týrané ženy ztrácejí sebevědomí a strach, když vztah ukončit, že bude sám

Citově týraného Lidé Podmínka sami mlčet

Proč Citově týraného obětí se jen těžko Dovolená

Oběti emocionální zneužívání často pobyt v ponižujícím vztahu v naději, že násilníka se bude měnit. Mají často pocit, že změnou způsobu, jakým jednají vůči násilníka budou moci změnit způsob násilníka jednání vůči nim. Bohužel člověk nemůže ovládat jiné emoce lidí a ani můžete změnit jejich osobnost.

Je velmi obtížné pro ženy, které byly v ponižujícím vztahu k Stačí vyjít bez silné emoce strachu, rozpaků, self-vinu a celou řadu dalších složitých pocitů. Je důležité, aby oběti si uvědomit, že existuje cesta ven ponižujícím vztahu a tam jsou vzdělaných lidí, že jí pomůže se překonat své obavy a dát jí větší pochopení situace.

Především z důvodu ženu nenechává zneužívající vztah je její neschopnost poskytnout přístřeší a jídlo pro sebe a své děti, přestože hrozby, bezpečnost, strach a láska jsou také faktory přispívající ke vzniku.


Pokud si myslíte, že jsou zneužívány, nebo znáte někoho, kdo je, co potřebujete, abyste pomoc. Vedení zneužití tajné nechrání osoby před zneužitím - je to pouze dělá to více pravděpodobné, že zneužití bude pokračovat.

Silence Skryje násilí a jakékoli jiné formy zneužívání

Co dělat, když jsou Citově týraného
Úplně první krok správným směrem, je uznat a přiznat, že jste v nefunkčním vztahu a obětí citového zneužívání. Jedná se o velmi vážné situaci v a je stejně špatné, ne-li horší, než fyzického zneužívání. Musíte si uvědomit, že nejste vinu za svého partnera zneužívající chování.

Emoční zneužívajících často se uchýlí k agresivnímu chování, a to by mohlo snadno vést k fyzické násilí nebo vraždu. Mít bezpečnostní plán na místě a přijmout vaši bezpečnost a vašich dětí vážně.

Pokud váš partner má hrozí poškodit nebo zabít telefonu 911.

Pokud tak učiníte, aby rozhodl opustit svého partnera vyhledejte právní pomoc.

Týrané ženy jsou v největším nebezpečí, že budou poškozeny nebo zabiti, když opustí.

 

—————

Zpět


Kontakt

Stop psychickému obtěžování a gangstalkingu

Česká Republika